U20

Po 4 odigranih tekmah je jasno, da se bo slovenska reprezentanca do 20 let na evropskem prvenstvu borila za obstanek. Fantje so zabeležili 1 zmago in 3 poraze, na vseh 4 tekmah pa so večji del tekme vodili, vendar bili pri porazih premalo odločni v ključnih momentih.
Naš Sandi Grubelič, kapetan ekipe, na prvih 3 tekmah ni bil preveč razpoložen (2 točki), eksplodiral pa je, ko je bilo to najbolj potrebno, v osmini finala proti Čehom. Sandi je na ključni tekmi 35 minut praktično sam držal priključek z nasprotnikom, žal pa v zadnjih 5 minutah tekme in podaljšku ni več prejemal uporabnih žog, saj v tem obdobju tudi ni več vrgel proti košu. Tekmo je končal z 18 točkami in zelo učinkovitim metom – 2/4 za 2, 4/5 za 3, 2/2 za 1.

Jutri čaka reprezentanco pomembna tekma s Finci, ki bo na sporedu ob 15.15. Zmaga bi nas uvrstila v borbo od 9. – 12. mesta, poraz pa v težko borbo za obstanek v A diviziji. Tekmo bosta lahko preko prenosa v živo spremljali tukaj.

U16

Naš predstavnik v reprezentanci do 16 let, Jernej Andolšek Heine, je utrpel poškodbo gležnja, kar pomeni, da v tem tednu ne bo nastopil na pripravljalnih tekmah. Strokovni štab upa, da bo poškodba sanirana v najkrajšem možnem času in da Jernejev nastop na prvenstvu zaradi poškodbe ne bo ogrožen.