Zopet smo vam pripravili kratek pregled dogajanj po mladinskih reprezentancah s poudarkom na novicah, ki se tičejo košarkarjev našega kluba.

U20
Reprezentanca fantov U20 je v četrtek odpotovala na evropsko prvenstvo divizije A, ki bo med 16. in 24. julijem potekalo v finskih Helsinkih. Ponosni smo na dejstvo, da bo kot kapetan na prvenstvu reprezentanco vodil naš igralec, Sandi Grubelič. Ob odhodu je košarkarski portal kosarka.si s Sandijem naredil tudi obširen in zanimiv intervju, katerega najdete na tej povezavi.

Razpored tekem 1. dela:
1. kolo 1. dela, sobota, 16. julij, ob 20.45 (19.45 SLO):
SLOVENIJA : UKRAJINA
2. kolo 1. dela, nedelja, 17. julij, ob 20.45 (19.45 SLO):
LATVIJA : SLOVENIJA
3. kolo 1. dela, torek, 19. julij, ob 16.15 (15.15 SLO):
SRBIJA : SLOVENIJA

Tekme si boste lahko v živo ogledali na tej povezavi.

U18
V kategoriji U18 bo barve našega kluba zastopal Petar Ognjenovikj, ki bo igral za reprezentanco Makedonije na domače prvenstvu v Skopju. Prvenstvo se bo začelo 29.7.

U16
Po vikendu v Luksemburgu se je reprezentanca do 16 let nastanila v Slovenj Gradcu. Ekipa, v kateri nastopa tudi Jernej Andolšek Heine, se bo ob zaključku cikla dvakrat pomerili z reprezentanco Madžarske.

Slovenj Gradec, sobota, 16. julij, ob 19.00:
SLOVENIJA : MADŽARSKA
Slovenj Gradec, nedelja, 17. julij, ob 17.00:
SLOVENIJA : MADŽARSKA

Na priprava z reprezentanco Kosova pa je tudi Bleron Istogu. Trenutno se nahajajo v začetni fazi priprav, prijateljskih tekem pa še niso igrali. Kot zanimivost velja omeniti, da se bosta v prvem kolu evropskega prvenstva do 16 let divizije B med seboj pomerili prav reprezentanci Slovenije in Kosova. Takrat lahko upamo, da se bosta med seboj pomerila dolgoletna soigralca in velika prijatelja, Jernej in Bleron.