Na mednarodni turnir RODA CUP, ki ga tudi letos gosti srbsko mesto Bečej, je že 2. leto zapored odpotovala tudi odprava KK Grosuplje. Letos se ga bo iz našega kluba udeležilo 42 otrok, ki bodo nastopali v 4 različnih starostnih kategorijah.

Na pot smo se odpravili malo pred 8. uro, v Ivančni Gorici pa se nam je pridružilo še 5 fantov iz tamkajšnjega košarkarskega kluba, ki so se odzvali povabilu ter tako še dodatno okrepili naše ekipe na turnirju. Večjih posebnosti na cesti ni bilo, opravili smo nekaj obveznih postankov, na mejah nas niso zadrževali dalj časa, tako da smo po 9 urah in 4 ogledanih filmih varno prispeli pred hotel Imperial Lux v Bečeju.
Otroci so se razporedili po sobah, zatem je hitro sledil kratek pol urni tekalni trening ob bregovih reke Tise, ki teče nekaj sto metrov stran od našega hotela. Po večerji so se otroci družili po sobah do 22. ure, zatem pa je sledila priprava na spanje in ugašanje luči. Dolga pot je terjala svoj davek in košarkarjem je prav prišel počitek in nabiranje moči za naslednje 3 dni.

Na petkovo jutro nas je prebudilo močno sonce in toplo vreme, po zajtrku pa smo imeli enourni dopoldanski trening, kjer smo spoznali dvorano, v kateri bomo igrali. Trening ni bil naporen, fantje so nastavili roke in začutili obroče, na kratko smo ponovili osnovne taktične postavitve. V popoldanskem času ekipe začenjajo s tekmami, katere naši košarkarji že nestrpno pričakujejo.

Spremljajte našo spletno stran, kjer vas bomo obveščali o rezultatih in drugih zanimivostih iz turnirja v Bečeju!