Po osvojenem 2. mestu v tekmovanju Mini pokal Spar so si mlajši pionirji priborili še en odmeven uspeh, 3. mesto v državnem prvenstvu!

V polfinalni tekmi se žal ni razpletlo po naših načrtih. Ekipi Janč smo uspešno parirali prve 3. četrtine, usodnih pa je bilo prvih nekaj minut zadnjega dela tekme, ko so Ljubljančani pobegnili na 10 točk prednosti. Žal je za preobrat zmanjkalo časa in po kosilu je naše košarkarje že čakala borba za 3. mesto.

GROSUPLJE A : JANČE ENERGETIKA 34:46 (10:9, 8:11, 7:6, 9:20)
STATISTIKA
POSNETEK TEKME

Na tekmi za 3. mesto so odločneje začeli naši fantje, ki so po prvih 8 minutah že vodili z dvomestno prednostjo. Žal je napadalno slabša 2. četrtina stopila našo prednost na vsega 2 točki, vendar je enaka peterka fantov v 3. delu popravila vtis in pred zadnjo četrtino smo vodili z 9 točkami. Zadnji del tekme je minil v znamenju Grosupeljčanov, ki so domačine zadržali na vsega 1 točki in tako na koncu slavili z visoko prednostjo.

CERKNICA : GROSUPLJE A 28:60 (8:18, 12:4, 7:14, 1:24)
STATISTIKA
POSNETEK TEKME

V najboljšo peterko turnirja je bil izbran Benčina Domen!

IGRALCEM IN TRENERSKEMU ŠTABU OB ŽE DRUGEM IZJEMEN USPEHU V LETOŠNJI SEZONI IZREKAMO ISKRENE ČESTITKE!!!

Andraž Ulčar, trener Grosupljega:
“Z zaključnega turnirja odhajamo bronasti, z novimi izkušnjami in proti novim izzivom v kategoriji U15. Zadovoljen sem z videnim napredkom v igri ter igralcev od začetka priprav v avgustu. Ob tej priložnosti bi se zahvalil fantom za pridno delo, prikazano željo na treningih ter borbo skozi celotno sezono. Zahvala gre tudi staršem, ki s prevozi in podporo ekipi. Čestitke Heliosu za prepričljivo osvojeni naslov državnega prvaka, pohvale pa gredo tudi na račun organizatorjev turnirja KK Cerknica, za odlično izvedbo zaključnega dejanja v kategoriji fantov U13.”