Po veliki zmagi v četrtfinalu nad Helios Sunsi je mladinska ekipa KK Grosuplje izgubila proti fizično močnejši ekipi Zlatorog Laško.

Naši fantje so tekmo odprli borbeno in z veliko energije ter na krilih Mateja Sušca (8 točk v 1. četrtini) po 10 minutah igre vodili za točko. Slabši napadalni učinek v 2. četrtini, tudi zaradi težav z osebnimi napakami Zdešarja in Gabrijela, je bil razlog za preobrat in vodstvo Zlatoroga ob koncu polčasa za 7 točk. Fenomenalen začetek 3. četrtine s serijo 7:0 je Grosupeljčane zopet približal nasprotniku, dokler niso v 27. minuti pri vodstvu naših fantov za točko potek tekme prikrojili možje v sivem. Sumljivo dosojena osebna napaka in po protestih še prestroga izključitev trenerja Fartka je Laščanom nanesla 5 točk iz črte prostih metov in vodstvo, katerega niso več izpustili iz rok. Od tu naprej je prednost Laščanov le še rasla, ob poškodbi Andolšek Heineja pa je našim fantom ob premajhni rotaciji igralcev zmanjkalo moči.

V nedeljski tekmi za 3. mesto se bodo Grosupeljčani tako pomerili z ekipo Union Olimpijo, ki je v drugi polfinalni tekmi presenetljivo izgubila proti Krki. Prepričani smo, da bodo naši fantje zbrali še toliko moči, da se uspešno zoperstavijo favoritu dvoboja za 3. mesto in morda v Domžalah pripravijo še eno presenečenje in domov prinesejo medaljo.  Zaradi dosojene izključujoče napake na polfinalni tekmi bo trener Fartek moral spremljati tekmo s tribune.

Fotogalerijo polfinala si lahko ogledate tukaj, spletni prenos tekme za 3. mesto pa najdete na tej povezavi.

Polfinale:
KK Grosuplje : KK Zlatorog Laško 55 : 72 (19:18, 6:14, 24:20, 6:20)
Povezavo na statistiko tekme najdete tukaj.

Tomaž Fartek, trener Grosuplja:
“Čestitam ekipi Zlatoroga za uvrstitev v finale. Bili so bolj korektna ter bolj čvrsta ekipa, tako v napadu, kot v obrambi. To so izkoristili in se zasluženo uvrstili v finale. Vse pohvale mojim fantom za pristop na tekmi. Skušali smo dati vse od sebe, a se na neke situacije nismo pravilno odzvali. Nič za to. Doživeli smo novo izkušnjo, ki je pomembna za mlade igralce. Upam in želim si, da se bomo znali pravilno odzvati na ta poraz, se v nedeljo vrnili v Domžale s pravim obrazom, in pokazali našo pravo igro.”

Tekma za 3. mesto:
KK Grosuplje : KK Union Olimpija, 10.4.2016, 15:00, HKC Domžale

Tomaž Fartek, trener Grosuplja:
“Čaka nas tekma za tretje mesto proti zelo dobremu nasprotniku, na katerega se moramo ustrezno pripraviti. Polfinalna tekma z Zlatorogom nam je pobrala veliko energije. Kljub temu upam, da se bodo igralci spočili in zbrali pred dvobojem z Union Olimpijo, saj ne igraš vsak dan tekme za medalje.”

Blaž Bergant, trener Union Olimpije:

“Igramo proti ekipi, ki je lepo presenečenje tega zaključnega turnirja. Grosuplje so dobro vodena ekipa, nekaj igralcev igra tudi v 2. SKL. Pričakujem težko tekmo, od svojih varovancev pa pričakujem predvsem, da odigrajo nekoliko bolj zbrano, glavo držijo pokonci, in gremo na zmago.”