V nedeljskem dvoboju za 3. mesto je mladinska ekipa KK Grosuplje izgubila proti glavnem favoritu za osvojitev naslova pred začetkom zaključnega turnirja, Union Olimpijo.

Grosupeljčani so priključek držali le prvo četrtino, po kateri so zaostajali s 5 točkami razlike. Agresivna obramba po celem igrišču nasprotnika, hkrati pa tudi vidna utrujenost naših fantov, je botrovala k slabi 2. četrtini, Olimpija je odšla na odmor s prednostjo 26 točk. Naši fantje so se enakovredno kosali v 3. četrtini, medtem ko jim je zadnjih 10 minut zmanjkalo moči in Olimpija je le še povečala svojo prednost.

Pri naših se je najbolj izkazal Maid Čičić, ki je dosegel 23 točk in 11 skokov. Za svoje odlične igre na zaključnem turnirju si je zaslužil uvrstitev v najboljšo peterko turnirja, hkrati pa je prejel tudi naziv najboljšega strelca zaključnega turnirja.

Igralcem in strokovnemu štabu za nepričakovan uspeh čestitamo! To je bila tudi zadnja tekma v mladinski kategoriji za Bajc Blaža in Đogič Žana, katerima želimo veliko uspehov še naprej v članski košarki. Jedro mladinske ekipe tako ostaja še prihodnje leto in ob trdem ter kvalitetnem delu lahko čez leto dni ponovno pričakujemo kakšen uspeh naših mladincev.

KK Grosuplje : KK Union Olimpija 62 : 97 (20:25, 11:32, 18:17, 13:23)
Povezavo na statistiko tekme najdete tukaj.

Tomaž Fartek, trener Grosupljega:
“Čestitam Union Olimpiji za prikazano igro in osvojeno medaljo. Nam so nekoliko pošle moči. Verjetno nismo navajeni takšnega ritma in intenzivnosti tekem. Fantom ne morem nič očitati. Prepričan sem, da je vsak od njih dal od sebe vse, kar je zmogel. Ta turnir je lepa popotnica za naprej in mislim, da je zelo pozitivna izkušnja, na kateri bomo lahko gradili tudi v prihodnji sezoni. Z delom skozi celotno sezono sem zelo zadovoljen. Napredovali smo iz tedna v teden, iz meseca v mesec, in to tudi pokazali na zaključnem turnirju. Ekipo zapuščata le dva igralca letnika 1997, kar pomeni, da bo ekipa zelo podobna tudi prihodnjo sezono. Imamo tudi nadarjeno ekipo U17, ki se je uvrstila na zaključni turnir v svoji starostni kategoriji, tako da upam, da smo postavili stalnico, ki bo v prihodnosti normalna za naš klub.”

NAJKORISTNEJŠI IGRALEC ZAKLJUČNEGA TURNIRJA:Aljaž Marinč (Krka).
NAJBOLJŠI STRELEC ZAKLJUČNEGA TURNIRJA:Maid Čičić (Grosuplje).
NAJBOLJŠA PETERKA: Maid Čičić (Grosuplje), Vlatko Čančar (Union Olimpija), Nejc Barič (Zlatorog Laško), Klemen Kužnik (Krka), Aljaž Marinč (Krka).