Po porazu na petkovi polfinalni tekmi so starejši pionirji na nedeljski tekmi za 3. mesto prikazali drugačen obraz in zanesljivo premagali Zlatorog Laško ter se na koncu veselili 3. mesta v kategoriji U15.

Po izenačenem začetku srečanja so si naši košarkarji ob koncu 1. četrtine ustvarili občutnejšo prednost 7 točk. Do konca tekme so to prednost suvereno branili, z največjo razliko pa so vodili v 26. minuti pri rezultatu 53:36.

Pri naših košarkarjih se je strelsko najbolj izkazal Hodej Blaž z 22 točkami (10 skokov), malo za njim pa mu sledi Duščak Dan z 20 (6 skokov, 10 asistenc, 9 ukradenih žog). Dvomestno število točk sta dosegla še Mark Filip Ivankovič z 11 in Tekavčič Luka z 10 (9 skokov).

V najboljšo peterko zaključnega turnirja je bil izbran DUŠČAK DAN!

Grosuplje A : Zlatorog Laško 79 : 66 (20-13,19-15,16-17,24-21)
STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Peter Hojč, trener Grosupljega A:
“Z zmago na tekmi za tretje mesto zaključujemo dvoletni cikel, v katerem smo z ekipo do zadnjega dejanja dosegli vse zastavljene cilje, ter najpomembneje, ob tem konstantno napredovali, tako individualno kot kolektivno. Zalomilo se nam je v polfinalu, kjer nas je ekipa Janč prekašala v čvrstosti, borbenosti in kolektivni igri in zasluženo prišla do zmage. Lekcija ponižnosti še nikomur ni škodila in tudi nam ne bo. Vesel sem, da smo v nedeljski tekmi pokazali atraktivno in kolektivno igro, ki nas je krasila skozi celotno sezono. Svoji ekipi čestitam za osvojeno 3. mesto, prav tako pa vsem ostali sodelujočim za izvrstne predstave skozi celotno sezono.”

Tretje mesto v letošnji sezoni je tudi druga najboljša uvrstitev katerekoli ekipe v kategoriji starejših pionirjev v 20-letni zgodovini kluba. Pred 2 leti se je generacija fantov rojenih 2000 in mlajših veselila 2. mesta, ekipa generacije 1995 in mlajših pa je bila pred leti na nehvaležnem 4. mestu. Fantje generacije 1999 in mlajši pa so v tekmovanju  Mini pokal Spar osvojili 3. mesto.

EKIPI IN STROKOVNEMU ŠTABU ZA ODLIČEN USPEH ISKRENO ČESTITAMO!!!