V Domžalah se te dni vse vrti okoli košarke, saj tam poteka zaključni turnir Pokala Spar. Poleg članskih ekip, ki se borijo za lovoriko, pa je že nekaj let v navadi, da vzporedno poteka tudi zaključek tekmovanja Mini pokal Spar za kategorijo mlajših pionirjev (U13).

Po 6. krogih tekmovanja in kar nekaj razburljivih in napetih tekmah so si mesto v finalu zagotovili tudi naši košarkarji. V preteklosti je ta dosežek uspel le še fantom generacije 2002 in mlajših, ki so finale tudi zmagali in se veselili naslova prvakov, igralci rojeni 1999 in mlajši pa so nekaj let nazaj osvojili 3. mesto.

Pot do finala je bila vse prej kot lahka, po prostem 1. krogu so naši košarkarji v 2. krogu brez težav odpravili ekipo OKŠ Janče. Tretji krog je že postregel s pravo dramo, saj so Grosupeljčani zaradi poškodb na tekmo v Podčetrtek odpotovali oslabljeni, zaradi težav z osebnimi napakami del tekme odigrali tudi s 4 igralci in posledično so pred povratno domačo tekmo imeli 11 točk zaostanka. S prepričljivo zmago na povratni tekmi s prednostjo 21 točk ni bilo dvoma, katera ekipa si bolj zasluži napredovanje. V četrtem krogu nam je žreb dodelil lažjega nasprotnika, ekipo Ježice so fantje odpravili brez težav. V 5. krogu, četrtfinalu nam je  nasproti stala ekipa Zlatorog Laško. Zahteven nasprotnik, katerega pa so s pametno in borbeno igro Grosupeljčani dvakrat premagali z dvomestno prednostjo. Želja za polfinale je bila, da nam žreb ne nakloni favoritov iz Domžal in tako se je tudi zgodilo. Ekipa Parkljev je bila na dveh tekmah trd oreh, skupna razlika 9 točk v 2 zmagah pa priča o tem, kako zelo sta bili ekipi izenačeni. Naši košarkarji so v ključnih momentih obeh tekem pokazali več zbranosti in se veselili uvrstitve v veliki finale!

Helios Suns A : Grosuplje A, 19.2.2017, 14:45, HKC Domžale 

Izjava trenerja ekipe KK Grosuplje, Ulčar Andraža:

Čestitke še enkrat fantom za uvrstitev na finalno tekmo pokala Spar, na katero smo se prebili po seriji težkih tekem, na katerih smo prikazali ekipno in zelo borbeno igro. Tekma za prvaka je nagrada za pridno delo ter nova prepotrebna izkušnja ekipe v mozaiku naše sezone, ki še zdaleč ni končana. Obljubimo, da bomo pustili srce na igrišču, obenem pa vas vabimo, da nas pridete podpreti v Domžale.
                              Ne se šparat!