V mladinski kategoriji nas konec tedna čaka vrhunec in zaključek tekmovanja, finalni turnir najboljše osmerice, ki bo potekal v Domžalah.

Mesto na njem si je z odličnimi igrami izborila tudi naša mladinska ekipa. Čeprav prvi del sezoni ni šel ravno po načrtih, saj se z izkupičkom 1 zmage in 5 porazov niso uvrstili med najboljših 8 ekip v rednem delu, so vse nadoknadili kasneje. V skupini 1.BZ so bili razred zase, saj so nanizali kar 14 zaporednih zmag, vse zmage  pa so bile z dvomestno razliko točk. To jim je prineslo dodatno kvalifikacijsko tekmo za 7. pozicijo na finalnem turnirju. Ekipa ECE Triglav ni bila nasprotnik po meri in tako so se naši fantje veselili zaslužene uvrstitve na finalni turnir.

Žreb jim je za nasprotnika določil 2. nosilca, ekipo Helios Sunsov. Kvaliteten, vsekakor pa ne nepremagljiv nasprotnik, napoveduje zanimivo četrtfinalno tekmo. Vsi navijači KK Grosuplje zato v četrtek vabljeni v Domžale, kjer bo mladinska ekipa storila vse kar je v njeni moči, da premaga favoriziranega domačina.

Tekme bodo na voljo tudi v spletnem prenosu, povezavo najdete tukaj.

KK Helios Suns : KK Grosuplje, 7.4.2016, 17:15, HKC Domžale

Tomaž Fartek, trener Grosupljega:
“V klubu smo zelo ponosni, da se nam je uspelo uvrstiti na zaključni turnir. Menimo, da je to raven tekmovanja, kamor naša ekipa spada, zato je bil to eden izmed naših ciljev že v začetku sezone. Veselimo se prihajajočih tekem in prepričan sem, da bomo prikazali dobro igro ter predstavljali klub v najboljši možni luči. Igralcem in celotnemu štabu bi rad čestital za dobro delo v letošnji sezoni. Ta turnir so si zaslužili s trdim delom in dobrimi kolektivnimi predstavami na igrišču. Na tem mestu bi se rad zahvalil klubu, ki nam je omogočil odlične pogoje za delo ter staršem, ki so nas vse skozi podpirali.”

Dejan Čikić, trener Helios Sunsov A:
“Pred nami je vrhunec sezone in najlepše tekme za najboljše ekipe. Na takšnih turnirjih je nekaj bolj pomembno, kot zmaga, in to je priprava na zmago. Rezultat, ki ga dosežeš na zaključnem turnirju, se je gradil skozi celotno sezono, zato gremo lahko s hladnimi glavami na parket in v naši hali tudi pokažemo najboljše, kar znamo. Vsem udeležencem želim, da bi se na turnirju čim bolj zabavali.”