V razburljivi 2. četrtfinalni tekmi letošnjega mladinskega final 8 turnirja, je ekipa Grosuplja pripravila zagotovo največje presenečenje letošnje sezone v košarki mlajših kategorij. Izločili so favoriziranega domačina turnirja in si tako priborili vstopnico v boj za medalje.

Po zelo izenačeni 1. četrtini so domačini pobegnili na najvišjo prednost v srečanju, 11 točk. Našim fantom je do polčasa uspelo zmanjšati razliko na 4 točke. V drugem polčasu smo videli manj napadalno košarko kot v prvem, kar pa so Grosupeljčani izkoristili in 3. četrtino dobili za 7 točk ter si tako priigrali 3 točke naskoka. Tri minute do konca tekme si je četa Tomaža Fartka priigrala velikih 8 točk prednosti, vendar so Domžalčani 45 sekund do konca z delnim izidom 10:2 uspeli izenačiti. V zadnjem napadu, ko je bil rezultat izenačen na 74, je junak tekme postal Žan Žužek, ki je z metom z ene noge iz razdalje prostih metov zadel odločilen koš za zmago in tako poslal ekipo Grosuplja v polfinale.

Sedaj naše mladince čaka sobotni polfinale, ki bo na sporedu ob 15.00, razplet te tekme pa bo odločal o tem, ali se v nedeljo borili za 1. ali 3. mesto.

Vsi navijači našega kluba zato vabljeni ta vikend v Domžale, da pomagate našim fantom do še enega odmevnega rezultata!

KK Helios Suns : KK Grosuplje 74:76 (22:24, 25:19, 10:17, 17:16)
Povezavo na statistiko tekme najdete tukaj.

Tomaž Fartek, trener Grosupljega:
“Priča smo bili zelo lepi mladinski tekmi. Obe ekipi sta bili zelo borbeni, sicer z oblici napak, ampak to je za mlade fante nekaj normalnega. Upam, da so obiskovalci uživali v tekmi, rad pa bi pohvalil vse fante, tudi tiste, ki so dobili malo manj priložnosti za igro. Bili so pravi faktor na klopi in veseli me, da smo zmagali. Na začetku sezone smo imeli malo smole, a zaprli smo se v telovadnico in delali. Privoščim jim, da se jim je to obrestovalo.”

Polfinale, sobota, 9. aprila, ob 15.00:
GROSUPLJE : ZLATOROG LAŠKO/LJUBLJANA A (spletni prenos)

Tekma za 3. mesto, nedelja, 10. aprila, ob 15.00:
PORAŽENEC 1. POLFINALA : PORAŽENEC 2. POLFINALA (spletni prenos)

Finale, nedelja, 10. aprila, ob 17.15:
ZMAGOVALEC 1. POLFINALA : ZMAGOVALEC 1. POLFINALA (spletni prenos)