Pred polno dvorano HKC Domžale so naši košarkarji kljub porazu prikazali pohvale vredno predstavo in na koncu zasluženo slavili izjemen uspeh, 2. mesto v Mini pokalu Spar.

Tekma se je začela po notah Grosupeljčanov, ki so 1. četrtino dobili z rezultatom 6:9. Kar 4 zadete trojke domačinov v 2. četrtini so napravile preobrat in po polovici tekme smo zaostajali za 11 točk. V 3. četrtini so domačini z nekaj lahkimi koši prišli do odločilne prednosti, zadnji del tekme pa smo zopet uspeli konkurirati domačinom, saj se prednost v tem obdobju ni veliko povečala.

Naš igralec, Žvegla Mai, je bil izbran v najboljšo peterko turnirja.

Igrati pred polno dvorano v izjemnem navijaškem vzdušju je bila za naše fante nova izkušnja, ki je zagotovo ne bodo pozabili. Čestitke igralcem in trenerskemu štabu za izjemen uspeh in do sedaj opravljeno delo, naj pa bo vse skupaj le še dodatna motivacija na nadaljnji košarkarski poti.

Košarkarski klub Grosuplje je tako v tekmovanju Mini pokal Spar dopolnil zbirko medalj s srebrno, leta 2014 smo bili bronasti, leta 2015 pa zlati. Tako spadamo med najtrofejnejše klube v omenjenem tekmovanju!

Helios Suns A : Grosuplje A 65 : 42 (6-9,25-11,17-6,17-16)
STATISTIKA
POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA

Andraž Ulčar, trener KK Grosuplje:
“Lahko sem zadovoljen s predstavo svojih fantov. Žal nam ni uspelo zadeti odprtih metov, ki smo si jih lepo priigrali. Pozna se, da so fantje stari šele 13 let in je bila to za njih povsem nova izkušnja. Čestitam ekipi Helios Suns za zmago. čestitke tudi mojim fantom za uvrstitev v finale in današnjo predstavo.”

Najboljša peterka turnirja:
Urban Klavžar (Helios Suns) – najbolj borben košarkar
Aljoša Koruza (Union Olimpija A)
Črt Čabrilo (Parklji A)
Mark Hal Pehlič (Helios Suns)
Mai Žvegla (Grosuplje A)