V 16. krogu 2.SKL se je članska ekipa KK Grosuplje na gostovanju v Konjicah s 3. zaporedno zmago zavihtela na 3. mesto, ki si ga deli ravno z včerajšnjimi nasprotniki.

Domačine je pred tekmo z Grosupljem zapustil 2. strelec in podajalec celotne 2.SKL, Jereb Tomaž, saj je prestopil v prvoligaški klub. To naše fante ni uspavalo, saj so že od samega začetka zagospodarili na igrišču in prednosti do konca tekme niso izpustili iz rok. Prednost 6 točk ob glavnem odmoru so do konca 3. četrtine še podvojili, tekmo pa so končali ravno z največjo prednostjo v vseh 40 minutah, znašala je 18 točk.

Pri Grosupeljčanih je bil strelsko najbolj razpoložen Čajič s 23 točkami (9 skokov), sledi mu Hojč s 13. Omeniti velja še 8 asistenc mladega organizatorja igre Gabrijel Ninija ter 13 skokov centra Sani Ibrahim Abuja.

Po prostem vikendu čaka našo ekipo v naslednjih 2 kolih dvoboj s prvo uvrščenima ekipama, na domačem parketu bomo gostili Mesarijo Prunk Sežana in teden kasneje gostovali pri ljubljanski Iliriji.

Konjice : Grosuplje 59 : 77 (14-24,20-16,10-17,15-20)
STATISTIKA