V petkovi četrtfinalni tekmi kadetska ekipa KK Grosuplje žal ni uspela postaviti piko na i uspešni sezoni, saj so nesrečno izgubili proti ekipi Parkljev iz Ljubljane.

Naši fantje, ki so na turnir prišli oslabljeni zaradi poškodb, saj je manjkal nosilec pod košem Sušec, poškodovan pa je nastopil Andolšek Heine, niso prikazali prepoznavne igre, ki jih je krasila skozi celotno sezono. Zaostajali so praktično celotno srečanje, usodna pa je bila 1. četrtina, v kateri so Parkljem dovolili kar 27 točk. Kljub temu so pred samim zaključkom tekme povedli s točko razlike in imeli celo napad za povečanje vodstva, katerega pa žal niso izkoristili. V zadnjem napadu so iz na videz izgubljene situacije Parklji spravili žogo pod koš do Lična, kateri je ob sireni zadel za zmago in uvrstitev v polfinale.

Žal se zaključek sezone za kadetsko ekipo ni izšel po pričakovanjih, kar pa ne spremeni dejstva, da so naši košarkarji v rednem delu dosegli odlično 3. mesto v Sloveniji, vsaj enkrat pa so premagali vse ekipe, s katerimi so se pomerili, vključno z novimi državnimi prvaki, Unionom Olimpijo. Fante sedaj čaka zaslužen krajši počitek, zatem pa se zopet začne trdo delo in priprave na novo sezono.

KK Grosuplje : KK Parklji 71 : 72 (16:27,  15:15, 23:16, 17:14)
Povezavo na statistiko tekme najdete tukaj.

Peter Hojč, trener KK Grosuplje:
“Žal nismo prikazali igre, ki nas je krasila skozi celotno sezono. Bili smo neborbeni, prešibki ob kontaktu in neodločni v napadu. Fantom bi lahko rekel, da jim nimam kaj očitati, da so dali vse od sebe, a to ni res, saj smo bili povsem neprepoznavni. Zakaj se je to zgodilo, preprosto ne vem. Nekaj izkušenj iz takšnih turnirjev že imajo, tako da mislim, da trema ne bi smela biti razlog. Zadevo bomo analizirali in ugotovili, v čem je bil glavni problem. Po rednem delu smo sezono zaključili na tretjem mestu, uvrstili smo se med osem najboljših ekip, kar je bil tudi cilj pred začetkom sezone. Kljub porazu v četrtfinalu, lahko sezono označimo za uspešno.”