Žan Jerman, otrok Košarkarskega kluba Grosuplje. Skozi leta je šel skozi celotno piramido našega kluba, od šole košarke pa vse do članske ekipe. Bil je član, kot leto mlajši, znamenite generacije fantov rojenih leta 1991, ki je naš klub v mlajših kategorijah dokončno postavila na slovenski košarkarski zemljevid. Ta ekipa je največji uspeh dosegla  leta 2008 z uvrstitvijo na finali turnir kadetov, na katerem je osvojila nehvaležno 4. mesto. Leta 2011 je bil član slovenske U20 reprezentance, ki je nastopila na evropskem prvenstvu divizije A v Bilbau. S člansko ekipo KK Grosuplje se je leta 2012 uvrstil 1. SKL in tam več kot uspešno nastopal naslednja tri leta. V letošnji sezoni je postavljen v novo vlogo, pri 22 letih je postal kapetan moštva in mentor mlajšim soigralcem. Vsekakor s svojo zrelostjo, nepopustljivostjo na igrišču in znanjem, ki ga ima, pravi človek za to nalogo!

Po treh letih igranja v 1. ligi, napredka v vsaki sezoni v vseh segmentih tvoje igre, je igranje v 2. ligi na prvi pogled korak nazaj. Je temu tako?

Gledano iz košarkarskega vidika bi lahko rekli, da to je korak nazaj, saj nivo košarke v 2. ligi ni tako visok kot v 1. Sem pa s to potezo v klubu in ekipi prevzel novo vlogo, s katero mislim, da bom rasel in napredoval tako igralsko, kot tudi osebnostno.

V letošnji sezoni si glede na prejšnje zamenjal vlogo, prej si bil ti v vlogi učenca, zdaj si ti učitelj, ki usmerja mlade fante. Kako se znajdeš v tej vlogi?

Vloge so se kar močno obrnile. K sreči sem v preteklosti ob sebi imel košarkarje kot sta Antonijevič Marko in Jeršin Boris, ki sta mi predala ogromno znanja. Tega pa sedaj po svojih najboljših močeh skušam prenesti naprej.Če sem čisto iskren, se v novi vlogi še malce lovim, vendar sem in bom mlajšim v ekipi vedno na voljo.

Obetaven začetek članske ekipe, dve zmagi v državnem prvenstvu, ena zmaga v pokalu. Kakšna je tvoja ocena prvih treh nastopov ekipe?

Tako je, zaenkrat smo vknjižili 3 zmage, vendar je v naši igri je še kar nekaj nihanj, ki jih bomo v nadaljevanju sezone morali odpraviti. Če nam to uspe, bomo zelo nevaren nasprotnik vsaki ekipi, tako v DP, kot v pokalu.

Kako vidiš nadaljevanje sezone in kakšno uvrstitev napoveduješ svoji ekipi?

Če bomo še naprej trdo in zavzeto delali na treningih, ter se držali naše filozofije košarke, se lahko vsaki ekipi postavimo po robu, o konkretni uvrstitvi pa trenutno še ne moremo govoriti.

Ali ambicija povratka v 1. ligo obstaja, v dresu KK Grosuplje ali v kakšni drugi sredini?

Zaradi redne zaposlitve je obsežnejši trenažni proces, ki je potreben za igranje prve lige zame nemogoč, tako da ambicij za to nimam več.