Grosupeljski košarkarji so turnir odprli na najboljši možen način in premagali ekipo Fortress-Jászberény.

Ekipa, ki je še lansko leto igrala EuroChallenge, je delovala dobra in kakovostna ekipa, kar ni niti malo zamajalo samozavest naših fantov. ”Žele” kot ga kličejo soigralci, je odlično začel in po minuti je Grosbasket že vodil 9:0. Nasprotniki so hitro odreagirali in pokazalo svoje največje orožje – met za tri točke. Prva četrtina se je končala z izidom  33:20.

V drugi četrtini so fantje nadaljevali s čvrsto igro in polčas končali z izidom 59:34. V tretji je zbranost malenkost popustila, zato som dobili nekaj lahkih košev, vendar prednost nikoli ni bila ogrožena. V zadnji četrtini smo bili deležni nekaj čudovitim akcijam, v samem zaključku pa sta priložnost dobila tudi najmlajša  – Hojč in Grubelič. Končni rezultat je bil 93:70. Najboljši strelec je bil s 33 točkami Zagorac, Julevič je dodal 21. Tomič in Fon sta dobra opazovala soigralce in postregla 6 asistenc. Na drugi strani je Ware dosegel 25 točk.

Komentar po tekmi je podal Boban Tomić:

”Začeli smo trdo in moško, nadaljevali v tem tempu, začetek tretje malo slabši, ampak na koncu se zbrali, držali obrambo in tekmo pripeljali do konca.”

Že jutri ob 18.15 nas čaka polfinalna tekma z ekipo Egis Körmend, ki letos nastopa v ligi EuroChallenge.