V minulem vikendu se nadaljuje uspešen niz grosupeljskih ekip. Ekipa kadetov B se je kljub porazu dobro upirala starejšim igralcem iz Črnomlja, proti katerim bi v samem zaključku tekme skoraj napravili preobrat. Starejši pionirji B so pokazali premoč proti ekipi Janče B, odlično pa so začeli sezono mlajši pionirji A. Na turnirju v ljubljanskem Šentvidu so brez težav odpravili oba nasprotnika in s tem morda napovedali novo uspešno sezono našega kluba v tej kategoriji.

Rezultata tekme mladincev ob objavi novice še nismo prejeli, rezultat in izjavo trenerja objavimo naknadno!

Mladinci:

KK Krka : KK Grosuplje 71 : 61 (19:11, 17:16, 21:14, 14:20)

Statistiko tekme si lahko ogledate tukaj.

Izjava trenerja, Fartek Tomaža:

Fantom bi rad čestital za borbenost, ki so jo prikazali na današnji tekmi. Sem mnenja, da smo naredili velik preskok v glavah in se zavedamo svojih sposobnosti, ter upravičeno lahko igramo na zmago proti vsem ekipam v ligi. Mislim, da je ekipa Krke dalj časa izpostavljena resni košarki in to se je na igrišču tudi poznalo. Na agresivno in čvrsto igro, menjavanje sodniškega kriterija znotraj tekme, ter vse ostale okoliščine so veliko bolje reagirali od nas. Za nas je to dobro izhodišče za naprej, saj je ta tekma toliko bolj izpostavila določene elemente, ki jih moramo izboljšati. Ekipi Krke čestitam za zmago, svojim fantom pa ne glede na rezultat za prikazano na igrišču.

Kadeti:

KK Jesenice : KK Grosuplje A, torek, 29.9.2015, 18:30, Jesenice

Kolpa Črnomelj : KK Grosuplje B 79 : 71 (25:17, 18:12, 22:14, 14:31)

Statistiko tekme si lahko ogledate tukaj.

Izjava trenerja, Radosavljević Danijela:

Tekmo smo odigrali proti fizično močnejšim in višjim nasprotnikom, kar je na koncu tudi odločilo zmagovalca. Mi smo se borili po svojih najboljših močeh, pokazali lepo in všečno igro v napadu z veliko gibanja, ter borbeno igro v obrambi. Rad bi pohvalil naše fante, da se niso predajali vse do konca in pokazali karakter, kateri mora krasiti  prav vsakega uspešnega košarkarja. Čestitke Črnomlju za zasluženo zmago, nam pa ne preostane drugega, kot da trdo delamo naprej in se veselimo novih izzivov. 

Starejši pionirji:

KK Grosuplje B : KK Janče B 92 : 34 (30:10, 26:8, 16:8, 20:8)

Statistiko tekme si lahko ogledate tukaj.

Izjava trenerja, Ulčar Andraža:

Tekma ekipe u 15 B je bila 1. domača tekma fantov po dolgem času. V tekmo smo vstopili zavzeto, kar se je hitro poznalo tudi na rezultatu. Z agresivno obrambo smo uspeli pridobiti veliko žog ter povečevali prednost iz četrtine v četrtino. Na koncu smo zasluženo zmagali, čestitam fantom za borbo vseh 40 min.

Mlajši pionirji:

Krško : Grosuplje A 7 : 77 (0:22, 4:16, 3:15, 0:24)

ŠD Šentvid – Ljubljana : KK Grosuplje A 16:63 (7:16, 2:13, 1:17, 6:17)

Izjava trenerja, Ulčar Andraža:

Z ekipo smo imeli prvi, težko pričakovani turnir državnega prvenstva. Fantje trenirajo že od 10. avgusta dalje, tako da so lačni tekem in dokazovanja. S prikazano igro na tekmi sem zadovoljen, seveda pa imamo še veliko stvari za popraviti, kar pa me ne skrbi, saj fantje na treningu kažejo močno željo po napredku. Čestitam fantom za prikazano igro.