Kakšna predstava, kakšna zmaga!

Članska ekipa se je v soboto ob 20:00 na domačem parketu pomerila z iskušeno ekipo Celja, ki premore kar nekaj igralcev z prvoligaškimi izkušnjami (Krušič, Koštomaj, Zolotič, …). Pred tekmo se je pričakoval boj do zadnje kaplje znoja, kar so varovanci trenerja Petra Hojča na parketu nato dejansko pokazali, predvsem v drugem polčasu, ko so izničili zaostanek 17 točk. Prava drama pa se je začela v zadnji minuti rednega dela tekme, ko so gostje povedali za 6 točk, pa sta Košir in Trampuž s dvema trojkama rezultat izenačila. V podaljšku pa se je igralo koš za koš, v zaključku pa je podobno kot v rednem delu, zadnja beseda pripadla domačinom, ki so s košem Keriča 5 sekund do konca odločili tekmo v korist domače ekipe za ekstazo domačih navijačev na tribuni in zasluženo veselje igralcev na igrišču!

SOBOTA, 28.10.2017

ČLANI, 2. SKL

ŠD BRINJE, GROSUPLJE
GROSUPLJE : CELJE – 85 : 83 (17:24, 13:22, 28:7, 18:23)

SODNIKA: N. MOHORIČ, J. LETONJA
KOMISAR: A. ROM

LISTA STRELCEV:

GROSUPLJE: ZDEŠAR 20, TRAMPUŠ 17, MARINČ 15, VINAZZA 10, KERIČ 9, KOŠIR 9, MEDIČ 3, PETEJAN 2

CELJE: KRUŠIČ 20, KOŠTOMAJ 17, GRUŠOVNIK 12, ZOLOTIČ 11, EJUP 10, TOMAŽIČ 8, BOŽAK 5

LINK DO POROČILA:
http://www.kzs.si/index.php?id=114&game_id=3786625&league_id=undefined&season_id=97941#stf

IZJAVI DOMAČIH KOŠARKARJEV PO TEKMI:

NEJC ZDEŠAR:
“Tekma proti celju je bila kot pričakovano zanimiva in težka. Kljub temu da so na papirju bolj izkušeni, smo pokazali visoko stopnjo zrelosti in še več borbenosti. Prvi polčas smo sicer izgubili, ampak se nismo pustili in z dobro obrambo in hitro igro v napadu v tretji četrtini nadigrali nasprotnika. Kar žal ni zadostovalo za zmago po rednem delu. V podaljšku pa smo z pomočjo navijačev tekmo pripeljali do uspešnega zaključka in prve letošnje zmage. Rad bi se zahvalil navijačem za bučno podporo in jih povabil na naše prihajajoče tekme.”

ALJAŽ MARINČ:
“Po slabšem prvem polčasu, smo pokazali, da imamo kljub mladosti karakter in dobro kemijo v ekipi, da smo se vrnili in tekmo zakljucili v našo korist. Čestital bi svojim soigralcem in štabu za prigarano prvo zmago.”