Sredina uvodna tekma letošnje 2.SKL je potekala v znamenju domačinov, saj so Grosupeljčani vodili od začetka 2. četrtine dalje, do konca tekme pa prednosti niso izpustili iz rok. Prva četrtina je sicer pripadala gostom, ki so si z nekaj zadetimi meti od daleč ustvarili prednost 7 točk, vendar so naši fantje hitro odgovorili in prvih 10 minut zaključili z minimalni zaostankom. Od tu naprej so vajeti v svojih rokah držali igralci Grosuplja, v 35. minuti celi povedli za 15 točk, kar pa gostov še ni prisililo v predajo. Z nekaj zadetimi meti so se približali na 4 točke zaostanka, vendar pa je mirna roka kapetana Jermana s črte prostih metov preprečila presenečenje.

Za zmago domačinov je zaslužen celoten kolektiv, saj so z ekipno igro dosegli željeni cilj, zmago na prvi domač tekmi. Najboljši strelec je bil Sirnik z 18 točkami, sledijo pa mu Jerman z 15, Hojč z 12 in Kunc z 11 točkami.

FOTOGALERIJO  s tekme najdete na tej povezavi.

KK Grosuplje : KK ECE Celje (21:20,22:15,10:13,20:21)

Povezavo na statistiko tekme najdete tukaj.

Izjava trenerja ekipe, Fartek Tomaža:

Fantom čestitam za današnjo zmago, saj smo opravili zelo intenzivne predvsem pa dolgotrajne priprave na začetek sezone, zato so si jo več kot zaslužili. Ravno zaradi tega smo bili danes mogoče malo neučakani in posledično delali dosti nepotrebnih napak. Vendar to je povsem normalno za izredno mlado ekipo, ki ne premore veliko posameznikov z igralnimi izkušnjami.

Pred nami je še veliko izzivov in nasprotnikov, ki nam bodo želeli onemogočiti našo igro. Tisto kar nas krasi je trdo delo, nesebičnost in borbenost za vsako minuto na igrišu, zato sem prepričan v naš potencial in siguren da bomo iz tekme v tekmo boljši.

Izkušenejši igralci so pravi vzor, novopečeni člani izjemno motivirani in odlična povezava do najmlajših, ki pa se zavedajo svoje vloge. Ravno njih bi rad izpostavil in pohvalil saj so kljub majhni vlogi na današnji tekmi bili zelo zbrani in pripravljeni na svojo priložnost, ob tem pa veš čas spodbujali in dihali za ekipo.

Rad bi se zahvalil navijačem, ki so nas prišli vzpodbujati, hkrati pa jih vabim da pridejo v še večjem številu, saj si ti fantje to resnično zaslužijo!

Naslednja ligaška tekma naših fantov bo 30.10.2015 v Slovenskih Konjicah.