V 14. krogu so naši košarkarji na gostovanju pri kvalitetni ekipi Sežane morali priznati premoč domačinom, zgubili so z rezultatom 83:71.

Prvih 25 minut tekme smo gledali zelo izenačen dvoboj, ekipi sta se stalno menjavali v vodstvu, nobeni ekipi pa ni uspelo napraviti občutnejše prednosti. Zadnjih 15 minut tekme pa so bili odločnejši domačini, ki so si do konca 3. četrtine ustvarili 7 točk prednosti, razliko pa do konca tekme še povečali. Zmaga je tako ostala doma, naši fantje so se ob odsotnosti najbolj izkušenega člana naše vrste, Aleša Kunca, težko kosali z izkušenejšimi Sežančani. Najbolj se je izkazal kapetan Jerman z 20 točkami, sledita mu Sirnik s 16 in Grubelič s 15.

Kljub porazu naša ekipa ostaja na 3. mestu v 2. SKL (skupaj s 4 ekipami), čaka pa nas izredno zanimivih zadnjih 8 kol tekmovanja, saj so ekipe zelo izenačene, ena zmaga ali poraz pa lahko naredi veliko razliko v boju za čim boljšo uvrstitev na lestvici. Zaradi zaključnega dela tekmovanja Pokal Spar nas sedaj čaka 14 dnevni premor, naslednjič pa si lahko našo člansko ekipo ogledate 28.2., ko v Grosuplje pridejo Črnomaljci.

KK Mesarija Prunk Sežana : KK Grosuplje 83 : 71 (22:25, 22:17, 22:17, 17:12)

Statistiko tekme si lahko ogledate tukaj.